
Head Chef Patrik Andrejčák
Pôvodne som to mal rozohraté na divadelných doskách, ale každý príbeh musí mať svoju zápletku aj zvrat. Tie ma priviedli z divadelného sveta až do toho gastronomického.
K vareniu som prvýkrát pričuchol v malom košickom podniku, skúsenosti som získaval aj vo fine dining reštaurácii Hotela Lomnica. Viac ako dva roky som na pozícii Head Chef viedol tím reštaurácie Hostinec Palatín, ktorá prinášala rakúsko-uhorskú kuchyňu s prvkami najmodernejšej gastronómie. Teším sa na ďalšiu kapitolu, v ktorej s mojím tímom hosťom prinesieme nový pohľad na tradičnú rakúsko-uhorskú kuchyňu.
Sous Chef Anton Meszároš
V kuchyni namiesto stresu a kriku preferujem kľud. Jediné peklo, ktoré mám rád, je to „v papuli“.
Že budem kuchárom som vedel už pomerne skoro a tak sa aj stalo. Po hotelovej škole som skúsenosti získaval v najlepších bratislavských podnikoch a šéfoval som aj jednej farmárskej reštaurácii na juhu Slovenska. Bol však čas posunúť sa ďalej a tomuto prostrediu sa nedalo odolať. Navyše, mám rád jedlá, ktoré som jedával ako malý. Vracia ma to k príjemným spomienkam z minulosti a tým mi učarovala aj gastronómia PaB-u Kaštieľ Pálffy.
Sous Chef Denis Varecha
Narodil som sa s menom, ktoré ma predurčilo na kariéru v gastre. Veď kde sa Varecha uplatní lepšie ako v kuchyni?
Po hotelovej škole som odišiel do Francúzska, kde som vareniu naplno prepadol. Skúsenosti som získaval aj v michelinských reštauráciách v Nórsku a na Islande. Pre spoločnosť som pracoval už v minulosti – v bratislavskom bistre Selaví, a keďže ma to po rokoch v zahraničí ťahalo späť domov, som opäť tu. Koniec koncov, tak je to aj s jedlom. V akejkoľvek krajine som bol, všade majú ľudia najradšej to, čo pre nich znamená domov. Je dobré experimentovať a skúšať, ale jedlám a chutiam, ktoré poznáme od mala sa nič nevyrovná. A preto mi učarovala aj kuchyňa PaB-u.
Pastry Chef Gyöngyi Oros
Mám rada tradičné dezerty, ktoré som od detstva pekávala s mojou babkou. Aj teraz si k nej rada chodím po inšpiráciu a recepty.
Je to práve ona, ktorá ma k pečeniu priviedla. Preto sa teším, že v menu nechýba napríklad ani parená buchta plnená čokoládou a podávaná s vanilkovým pudingom. To je niečo, čo mi pripomína chvíle trávené s ňou. V PaB-e sa inšpirujeme práve jedlami, ktoré vyvolávajú spomienky. A keďže aj veľmi rada pracujem s kysnutým cestom, parená buchta je taká moja srdcovka. Verím však, že si v našej ponuke nájde každý, kto sa chce v prvom rade dobre najesť, svojho favorita.
Sprav si chúťky na našom instagrame
